Matavz terug in de basis bij Vitesse tegen PSV

ARNHEM - Tim Matavz keert terug in de basis van Vitesse. De Sloveen verdringt voor de slotwedstrijd van 2017, zaterdagavond uit tegen PSV, Luc Castaignos in de spits. De huurling van Sporting Portugal heeft trainer Henk Fraser niet overtuigd van zijn kwaliteiten.

Matavz (28) is clubtopscorer van Vitesse. De Sloveen staat op acht goals, maar begon vorige week zaterdag tegen FC Twente (1-1) op de bank.

Luwte

Hij kampte de laatste weken met vermoeidheid en werd na het midweekse duel met Willem II (2-2) in de luwte gehouden.

Matavz is de aanvalsleider van Vitesse en keert tegen zijn voormalige werkgever PSV terug in het elftal. Bij de Arnhemse club staat verder het geraamte ook wel vast. Maar Fraser heeft de voorbije week op diverse varianten getraind. Daarbij was het systeem zowel 5-3-2 als 4-3-3. Dat heeft wel gevolgen voor de personele invulling. In 5-3-2 staan Thomas Oude Kotte en Julian Lelieveld aan de aftrap. Kiest Fraser voor vier verdedigers, dan start Fankaty Dabo.

Versies

In beide versies rest voor Fraser ten slotte vooral de keuze voor de derde middenvelder. Daarvoor komen Thomas Bruns, Bryan Linssen en Thulani Serero in aanmerking. Navarone Foor, voor de balans in het team, en Mason Mount, vanwege zijn aanvallende ingevingen, zijn de andere middenvelders.

,,We hebben beide versies geprobeerd", stelt Fraser. ,,Uiteraard doe ik geen mededelingen over de speelwijze. We staan voor een loodzware klus. PSV is thuis al lange tijd onverslaanbaar (negentien zeges op rij, red.). Maar we gaan het wél proberen."

Fraser mist voor het duel in Eindhoven Maikel van der Werff (knie), Arnold Kruiswijk (rug), Charlie Colkett (knie) en Michael Tornes (hand).


Bron: De Gelderlander

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 16 september 2019

Captcha afbeelding

Social updates

Pinned Items
Recent Activities
 •   Arie Blokzijl reageerde
  Stelletje amateurs
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Programma Vitesse

RKC - Vitesse
 1.   29th sept, 2019 12:15

Groepen

Partner