Punt is al een megastunt voor Vitesse bij PSV

ARNHEM – Vitesse sluit het kalenderjaar 2017 af met een loodzwaar karwei. Zelfs een punt bij PSV is al een megastunt. De Brabantse club overlegt in eigen huis een reeks van negentien (!) competitiezeges op rij. De Arnhemmers verkeren daarbij ook nog eens in belabberde vorm.

Voor het laatste duel van het jaar zijn de cijfers voor Vitesse allerminst positief. PSV heeft voor het laatst in Eindhoven punten ingeleverd op 5 november 2016, tegen FC Twente (gelijkspel). De laatste nederlaag van PSV in eigen stadion dateert van september 2016, toen Feyenoord in Eindhoven won.

Ajax

Vitesse verloor intussen veertien van de laatste vijftien eredivisiewedstrijden tegen een club uit de traditionele top drie. Maar: dit seizoen werd Ajax wél verslagen (1-2 in Amsterdam, op 24 september). Vitesse is de laatste club in Nederland, die in één eredivisie-seizoen zowel bij Ajax als PSV won. Dat deed de Gelderse formatie in het seizoen 2012/13 en 2013/14.

Vitesse mist al lange tijd vorm. De formatie van trainer Henk Fraser won slechts één van de laatste zeven eredivisiewedstrijden. Dat is de 2-0 thuis tegen ADO Den Haag (op 26 november). In december heeft Vitesse twee punten verzameld. In de eredivisie overlegt alleen Sparta (0) slechtere cijfers. De Gelderse club is daarmee gezakt naar de zevende plek in de eredivisie.

Uitduels

Vitesse begon het eredivisieseizoen voortvarend. In de eerste vijf uitwedstrijden werden vier zeges geboekt. Maar de Arnhemmers hebben nu al drie uitduels op rij niet gewonnen (alleen gelijk bij FC Twente, 1-1).

Vitesse kán wel stunten in Eindhoven. Op 7 december 2013 vermorzelden de Arnhemmers PSV in het Philips Stadion met 6-2. Davy Pröpper (2 goals), Lucas Piazón, Mike Havenaar, Kelvin Leerdam en Patrick van Aanholt zorgden voor een avond vol Brabantse tranen.

Een zege in Eindhoven is nu een sensatie, een punt geldt als een stunt.


Bron: De Gelderlander

 

Reacties

Lexie 026 op donderdag 21 december 2017 15:21

Niks punt, gewoon winnen daar.

Niks punt, gewoon winnen daar.
Gast
zaterdag 24 augustus 2019

Captcha afbeelding

Social updates

Pinned Items
Recent Activities
  •   nikos demis santi reageerde
    Nieuwe doek uit Renkum
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Programma Vitesse

Vitesse - AZ
  1.   1st sept, 2019 14:30
PSV - Vitesse
  1.   14th sept, 2019 18:30

Groepen

Partner


Laatste reacties

Melwin Mooij Vitesse kan eventueel het Gelredome kopen
22 augustus 2019
Laat ze dat ding lekker houden en bouw een nieuwe leuke...

Recent online