Verslag: Vitesse - Ajax

Nancy op Noord
d.d. 2 september 2018: Vitesse – Ajax

Eerlijk waar, ik moet al huilen als ik naar The Lion King kijk! Kun je je voorstellen wat er gebeurt als ik Bea eindelijk weer zie, na al die tijd?! Nou, janken gewoon dus hè! En Bea is weliswaar de stoerste van ons beiden, maar ook zij hield het niet helemaal droog.

Ze staat al op ons vaste plekje op Noord met de rug naar me toe. Druk in gesprek met de buurman zo te zien. Ik sluip zachtjes op haar af en dan sla ik van achteren mijn armen om haar heen. Met een ruk draait ze zich om en volgens mij weet ze al lang dat ik het ben.

We kijken elkaar f lachend aan, omhelzen elkaar, we grabbelen tissues tevoorschijn, deppen onze ogen droog om nog geen 4 seconde later opnieuw een traantje weg te pinken. Het is zo fijn om haar weer te zien! Mijn god, wat heb ik haar gemist in de afgelopen weken!

De buurman kijkt ons verwonderd aan en hij heeft werkelijk geen idee waarom twee vrouwen ineens moeten sniffen. Ach weet je, sommige dingen snappen mannen sowieso niet, en het enige dat ik tegen hem zeg is: "Het komt niet door jou, jij kunt er ook niks aan doen".
Nou, hij lijkt tevreden met mijn verklaring en loopt alvast naar zijn stoeltje.

Niet veel later volgen wij ook. Heerlijk, het Gelredome is weer compleet met Bea erbij.

Ze praat honderduit over haar fantastische vakantie in Canada. De meeste en mooiste foto's heb ik al gezien. Maar dan begint ze over een zee-safari of zo. Ja hoor, met een boot de zee op om walvissen en orka's te spotten. Ze heeft ze zelfs op foto's weten vast te leggen. Niet normaal meer! Die enorme kolossen op een meter of tien afstand! Zelden heb ik zoiets groots en indrukwekkends gezien.

Ik weet dat de wedstrijd tegen 020 op het punt van beginnen staat, maar ik ben er nog niet klaar voor. En Bea ook niet. Er volgen nu ook filmpjes van die gigantisch grote donkere zee-reuzen, met en zonder spuitend ademgat. Een stuk of 8 bij elkaar of zo. Verpletterend imposant!

Bea vertelt dat ze uren gereden hebben richting het noorden van Canada en daar op de boot stapten. En zie, foto van de boot. Ze vertelt dat ze geen idee kon hebben hoe waanzinnig dit avontuur zou worden, ze vertelt dat ze, dat ze …. weet ik veel wat ze nog allemaal wil vertellen!

Haar verhaal wordt plotseling afgekapt door een groot gejoel aan onze linkerkant. Verschrikt kijken Bea en ik op. Mijn god, wat is er aan de hand dan? En eigenlijk weet je al meteen dat het foute boel is bij onze jongens.

Er zijn nauwelijks 2 minuten gespeeld en die neuzen staan godverdomme al op een 0-1 voorsprong. Ongelooflijk! De buurman zegt dat Ziyech van afstand raak heeft geschoten en dat Eduardo 'm had kunnen hebben. Hoofdschuddend en diep teleurgesteld zijn Bea en ik ineens volledig stilgevallen.

Bea heeft geen zin meer om verder te praten over Canada en haar oceaan-story en ik heb ook geen zin meer om er naar te luisteren. Er zijn nu belangrijkere zaken om over na te denken.

We zien dat Ajax alsmaar druk zet op onze defensie. Onze helden worden volledig overrompeld in deze beginfase door 020 en wij ook.

Nog geen drie minuten later veroorzaakt Karavaev een vrije trap. Kan gebeuren, oké, maar jongens let f op dan ja! Ziyech trapt de bal richting het doel van Eduardo en richting, hoe kan het ook anders, Huntelaar. Hij staat volledig vrij, in een straal van 2 meter staat geen enkele Vitesse-speler die iets denkt van: "Ach, laat ik Huntelaar maar 's dekken of zo, kan wel 's gevaarlijk worden, is toch best 'n goeie spits ….."

En ja hoor … gloeiende, gloeiende, gloeiende …, natuurlijk schoort ie. Met z'n kop: 0-2! Godallejezus, dit ga je toch niet geloven. Zo vrij, zo alleen, zo alle tijd om te scoren. Dit mag de V-defensie zichzelf echt wel aanrekenen.

Bea en ik kijken elkaar verbijsterd aan. We begrijpen er helemaal niks meer van. Onze jongens staan gewoon te slapen! Twee kansen voor die A'dammers en 2 x gewoon raak.

Bea begint te foeteren en ik zie hoe ze langzaam rood aanloopt. De buurman, over het algemeen tamelijk rustig, sluit zich bij haar aan en ik doe dan ook maar mee. Tja, je moet toch wat om je frustratie kwijt te raken!

Als we even later weer zitten, moppert Bea verder: "Ik wou dat ik nog in Canada zat, hoefde ik dit gepiel niet aan te zien, had ik het tenminste wel naar m'n zin ….".
Ja meid, denk ik dan, dat zou het hele Gelredome nu wel willen.

De wedstrijd gaat verder. Ajax overheerst volledig en het is spijtig om te moeten constateren dat onze boys volledig overklast worden. Vitesse komt nauwelijks de middellijn over, zet nauwelijks druk, is overal te laat en wordt volledig uit elkaar gerukt. Onze helden kunnen alleen maar achter 020 aanrennen zonder een bepaald plan in het hoofd of een bepaald doel voor ogen. Het is onthutsend slecht van onze kant en Ajax speelt gewoon heel erg goed!

Na zo'n 20 minuten spelen wordt er via de linkerflank van Ajax opnieuw een aanval voorbereid. Bea en ik zitten uiterst gespannen op het puntje van onze stoel. We moeten nl. met man en macht voorkomen dat de volgende goal valt voor die branies met hun grote bek, want dan zijn we radeloos verloren.

Ik voel dat mijn hartslag weer oploopt, ik krijg het benauwd en ik vergeet om te ademen. Ik heb zo'n slecht voorgevoel op dit moment.

Via De Jong komt de bal bij Neres, die op zijn beurt de bal doorgeeft aan Tadic. Tadic neemt netjes aan, geeft de bal een beheerst tikje en mijn god … hij rolt alweer in het doel van Eduardo. 0-3!

Het is ongelooflijk! Wat een f*king slechte wedstrijd, wat 'n k*t zooi! Is er dan werkelijk niemand van onze mannen die een beetje oplet achterin of zo! Je speelt niet tegen de lokale FC van Appingedam of zo, je speelt gvd tegen Ajax!

Ik stort helemaal in. Ik verberg mijn gezicht in mijn handen en ik vermoed dat Bea ook wel zoiets doet. Ik hoor dat 020 zich opperbest vermaakt in het uit-vak en ik ben zo langzamerhand al mijn moed verloren. Dit komt vanmiddag nooit meer goed.

De rust komt als een godsgeschenk en ik ben blij dat ik f niet naar geel-swèrt hoef te kijken.

Als de 2e helft begint is duidelijk dat Ajax wat gas terugneemt. Zij hoeven niet meer en Vitesse kan niet meer. 020 voetbalt nog steeds heel makkelijk, zij weten elkaar goed te vinden en combineren er lekker op los. Onze arme mannen zijn onmachtig, het krachtsverschil is echt heel groot.

Na zo'n 10 minuten voetbal in de 2e helft, in de 55e minuut of zo, slaat het noodlot opnieuw toe. Via Ziyech komt de bal bij Huntelaar en hij verzaakt wederom niet. De 0-4 staat op het scorebord! Dit is toch onbestaanbaar, mensen! Dit kan toch niet waar zijn!

En voor het eerst tijdens deze excessief matige pot is het geluk aan onze kant. Het is ook niet waar. De scheids, Lindhout, raadpleegt de videoreferee en er wordt buitenspel geconstateerd. Nou, nou, wat een geluk! Het blijft bij 0-3!

Onze jongens rossen met de moed der wanhoop de bal naar voren richting Onana. Maar binnen enkele seconden komt diezelfde bal met diezelfde snelheid weer richting ons strafschopgebied terug. De situatie is praktisch gelijk aan die van 1 minuut geleden. Tadic pikt de bal op en passt richting Huntelaar. En wat doet ie …. scoren! Godmoedermaria, wat een afgang: toch 0-4!

Bea en ik en iedereen op noord en in het Gelredome zijn totaal lam geslagen. We zijn zo ontzettend teleurgesteld. Vitesse is onmachtig, deze voetbalvertoning ontluisterend en onze ontgoocheling immens.

Vol verwachting begin je aan deze wedstrijd en dan krijg je …. dit.

De middag begon met janken en eindigt er ook mee.

Nou, doei tot de volgende wedstrijd!
X Nancy
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
dinsdag 25 juni 2019

Captcha afbeelding

Scoreboard

Laatste update

Programma Vitesse

Vitesse - FC Midtjylland
  1.   1st juli, 2019 12:00
Vitesse - Ajax 2
  1.   3rd aug, 2019 18:30


| Ultras Arnhem | Studio ViaNova | Disclaimer

Zoek