Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ultrasarnhem.nl/

Hoe Milot Rashica via Vitesse en Kosovo dromen wil waarmaken

Zijn naam wordt steeds vaker in verband gebracht met clubs uit Italië, Spanje en Duitsland. Vitesse verwacht miljoenen euro's aan Milot Rashica (21) te verdienen. Ze koesteren de snelle, technische, Albanees Kosovaarse aanvaller, geboren in het voormalig Joegoslavische Vushtrri. Rashica hoopt zijn familie en vaderland trots te maken. Een voorproefje uit het uitgebreide interview met de vleugelaanvaller van Vitesse.Vandaag om 10:00 door Guus Hetterscheid

Hij moet erom lachen; om uitspraken van zijn jeugdtrainers in Kosovo. Zij vertellen in de FOX Sports-documentaire 'Milot, een Kosovaar!' dat Rashica ooit voor Chelsea of Real Madrid gaat spelen, gezien zijn kwaliteiten. "Ze zijn gewoon heel trots op mij en gunnen mij succes. Ik hoop natuurlijk ooit bij zo'n topclub te spelen en ben ambitieus, maar ik bekijk het stap voor stap. Ik hoor hier en daar ook dat clubs mij volgen. We zien wel wat er gaat gebeuren. Ik ben nu gelukkig bij Vitesse, kan hier nog groeien. De volgende stap wordt een belangrijke voor mij. Als ik wegga bij Vitesse wil ik naar een club waar ik veel speelminuten krijg. Als er iets echt moois komt gaan we zitten en praten. Ik ben geduldig."

ZELFVERTROUWEN

In de perskamer van het trainingscomplex van Vitesse op Papendal neemt Rashica op een zonnige middag in november de tijd voor een interview. Diamantjes in zijn oorlellen, opgeschoren haar met een scheerlijn, zwarte hoodie, gescheurde jeans en witte sneakers. Hij verontschuldigt zich vooraf voor zijn Engels, maar spreekt tijdens het uur goed verstaanbaar. "Toen ik net in Nederland aankwam verstond ik Engels, geleerd in Kosovo op school en van tv, maar spreken vond ik spannend. Ik was verlegen en wilde geen fouten maken, zeker niet in interviews. Ik heb nu meer zelfvertrouwen."

Rashica gaat bij Vitesse veel om met Guram Kashia. "We hebben een hechte band. Misschien ook omdat we allebei uit Oost-Europa komen. Soms zeg ik tegen hem: 'Je bent net een Kosovaar'. Hoe hij praat en denkt. Kosovaren en Georgiërs lijken een beetje op elkaar. We houden ook allebei van lekker eten, haha. Ik houd van vlees en van zoet, maar al die calorieën moet je er ook weer af trainen. Ik heb hier geleerd gezonder te leven, ook met hulp van Guram. Hij is een echte professional. Het is belangrijk om op tijd te slapen, extra te trainen en dus niet te veel te eten. Als voetballer moet je zorgvuldig met je lijf omgaan."

REAL OF BARÇA

Milot Rashica is de jongste van vier kinderen. Zijn zussen zijn 31 en 26 en zijn broer is 29. "Zij hebben echt over mij gewaakt toen ik jong was. Dat mij niets zou overkomen. Ik heb een hele fijne jeugd gehad en kwam niets tekort. Ik speelde ook heel veel met neefjes die in de buurt woonden. We hadden zelfs een PlayStation thuis en op de tv keken we samen veel voetbal. Vooral Spaans en Engels voetbal. Dan speelden we later op straat alsof we Cristiano Ronaldo en Lionel Messi waren. Ik was gek van Ronaldo. Zij proberen mijn wedstrijden bij Vitesse ook zoveel mogelijk te zien. Dan komen ze samen bij iemand thuis of in koffietentjes in Vushtrri. Ze weten altijd een livestream te vinden, haha. Vitesse wordt zo steeds populairder in Kosovo. De mensen daar kijken verder veel naar wedstrijden in de Premier League, La Liga, de Bundesliga, Serie A en de Champions League. Ja, dat zijn ook competities waarin ik later wel zou willen spelen. Of mijn jeugdtrainers nog gelijk krijgen moeten we in de toekomst zien. Maar het zou wel heel mooi zijn: Milot, de eerste Kosovaar in het shirt van Real of Barça…" Een lach. "Ik weet nog echt niet waar mijn plafond ligt, maar dromen mag, hè?"


Bron: ELF Voetbal Magazine

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 18 juni 2024

Wedstrijd EK 2024

Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Voorlopig nog geen duidelijkheid ️
17 mei 2024
Schiet maar op
RIP Richard Wien
09 april 2024
RIP
RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

10 Leden
30 Bezoekers