Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ultrasarnhem.nl/

Janssen ambitieus: "Doel om ergens hoofdtrainer te worden"

Theo Janssen werkt momenteel veel als analist op de Nederlandse televisie, maar bouwt ook als trainer serieus aan zijn toekomst. Bij Vitesse onder 19 jaar begeleidt hij een ploeg, met als doel om uiteindelijk ergens hoofdcoach te worden. "Ik hoop volgend jaar tot de cursus te worden toegelaten. Ik heb de ambitie om hoofdtrainer te worden. Bij Vitesse. Of elders."

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. "Ik duik nu de boeken in. En ik ben absoluut geen studiebol, hè. Maar dit is materie die me interesseert", legt Janssen uit. "Mijn nonchalance heeft ook zijn voordelen. Ik herken de slonzen en de perfectionisten. Ik ontwikkel me zo als een soort amateurpsycholoog, haha. Dat hoort ook bij het trainersvak."

Janssen streeft als coach een aanvallende speelwijze na: bij voorkeur 4-3-3 met de punt naar voren. "We willen leuk en aanvallend voetbal laten zien. Vol van energie en positiewisselingen", aldus Janssen, die weet dat het altijd moeilijk is of je als coach uiteindelijk aan de bak komt in de profvoetballerij.

"Het is de vraag of je de kans krijgt. Dat is toch ook gunnen. En geluk is een factor. Ik heb ambities. Maar stap je als trainer op het verkeerde tijdstip in, dan ben je misschien wel voor altijd klaar", weet hij. "Ik ben nu jeugdtrainer. Bij het eerste team komen andere belangen kijken. Dat gaat voor de spelers meer om eigenbelang."

 

Reacties 1

Wilfried ten Haaf op donderdag 17 oktober 2019 19:43

Past dat bij hem?

Past dat bij hem?
Gast
donderdag 28 maart 2024

Laatste reacties

RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Weer een echte!
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Sterkte allemaal
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

8 Leden
25 Bezoekers