Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ultrasarnhem.nl/

Reddingsplan in voortbestaan bedreigd Vitesse afgeblazen na uitblijven van huurverlaging

Een mogelijk reddingsplan van Vitesse met ondernemer Maasbert Schouten als centrale figuur is stukgelopen op een weigering van stadioneigenaar Michael van de Kuit om een huurverlaging te accepteren. Dit melden bronnen rond de Arnhemse club, die een spannende week tegemoet gaat in de strijd om het voortbestaan.

© ANP/HH Interim algemeen directeur van Vitesse, Edwin Reijntjes.

Schouten geniet bekendheid, omdat hij eerder kortstondig eigenaar van de club is geweest. In 2009 kwamen de aandelen van Vitesse voor het eerst in private handen, toen de club een eerder afgesloten lening aan Schouten, de oprichter van kredietverstrekker AFAB en de huidige eigenaar van NV MaasInvest, niet kon terugbetalen, waardoor de zakenman annex Vitesse-supporter eigenaar van de club werd. In 2010 verkocht Schouten de aandelen voor zo'n 10 miljoen euro aan Merab Jordania. De beelden van de persconferentie waarbij Schouten aangaf, dat Vitesse onder Jordania om de landstitel mee zou gaan spelen, komen nog regelmatig voorbij.

Bronnen melden dat Schouten veertien jaar later bereid was om een rol te spelen bij de redding van de club, die door het einde van het Russische tijdperk, ingeluid door de oorlog in Oekraïne, in grote organisatorische en financiële problemen is gekomen. Komende vrijdag beslist de licentiecommissie van de KNVB of de voorlopige intrekking van de licentie wordt omgezet in een definitieve. Maandag- en disndagavond doet Vitesse een klemmend beroep op gefortuneerde Arnhemmers en leden van de businessclub om bij te springen, nadat een crowdfunding eerder al zo'n 1,6 miljoen euro heeft opgebracht.Inhoud van afgeblazen reddingsplan VitesseBronnen rond de club geven aan, dat Schouten de afgelopen weken achter de schermen heeft gewerkt aan een reddingsplan, dat voorzag in een sanering die veel verregaander zou zijn dan de huidige clubleiding, algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes en zijn adviseur Paul van der Kraan, voor ogen heeft. Waar de clubleiding denkt aan 12 miljoen aan inkomsten en zo'n 18,5 miljoen aan uitgaven voor de Keuken Kampioen Divisie-club komend seizoen, raamde Schouten voorzichtiger met 11 miljoen euro aan inkomsten en zo'n 14,5 miljoen euro aan uitgaven. Dat zou bijna een halvering zijn van het huidige uitgavenpatroon van 27 miljoen euro.

Het plan voorzag erin, dat Schouten voor zo'n 12 miljoen euro grootaandeelhouder zou worden van de zieltogende club. Met dat bedrag zou de zakenman garant willen staan voor de restschuld die overblijft, als de door Vitesse aangevraagde WHOA-procedure wordt doorgezet, de kosten van de grootschalige reorganisatie en een schuld aan de fiscus. Dat zou gaan om een bedrag van naar schatting zo'n 9 à 10 miljoen euro.De rest van het bedrag zou hij willen gebruiken om het tekort over het komende seizoen af te dekken. Waar Reijntjes en Van der Kraan voor komend seizoen rekening houden met een tekort van 6,5 miljoen euro op de begroting, waarvoor een investeerder gevonden moet worden, zou Schouten door rigoureuzer snoeien, onder andere in de spelersbegroting, het tekort willen terugdringen naar maximaal 3,5 miljoen euro. Om daar bovenop verder richting break even te kunnen gaan, zou dan Van de Kuit wel moeten instemmen met een huurverlaging. Hoewel de zakenman eerder heeft aangedrongen op een meer bedrijfsmatige aanpak bij Vitesse en verdere terugdringing van het begrotingstekort en in dat geval bereid zou zijn een huurverlaging door te voeren, ziet hij daar nu toch vanaf.

Bronnen rond de club geven aan, dat Schouten daarop besloten heeft zichzelf terug te trekken uit het proces om Vitesse te redden. Daarmee is de kans op een faillissement van de club opnieuw groter geworden.Niet de eerste die bot vangtSchouten is niet de eerste die bot vangt bij Van de Kuit. Ook de huidige clubleiding en meerdere van hun voorgangers klopten vergeefs aan bij de zakenman om een lagere huur af te dwingen. Van de Kuit stelt zich zakelijk op in de crisis die Vitesse heeft getroffen en houdt vast aan de contractueel overeengekomen huur, die sinds vorig jaar, toen een crisis over de opzegde huur na interventie van de later als eigenaar afgewezen Coley Parry werd afgewend, is opgetrokken richting een bedrag van ruim 2,5 miljoen euro.

Bron: De Telegraaf (DoorJEROEN KAPTEIJNS)

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 27 juli 2024

Chatbox

Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Voorlopig nog geen duidelijkheid ️
17 mei 2024
Schiet maar op
RIP Richard Wien
09 april 2024
RIP
RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

9 Leden
28 Bezoekers