Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ultrasarnhem.nl/

UEFA verplaatst EK naar 2021

Het EK gaat komende zomer niet door. Dat heeft de UEFA vandaag besloten, zo meldt de Noorse voetbalbond. Daardoor kunnen de competities, onder meer in de eredivisie, deze zomer worden afgerond. Het EK, dat in 12 landen gespeeld zou worden, stond gepland van 12 juni tot 12 juli. De Europese voetbalbond moet het nieuws nog wel officieel bevestigen.

Vanwege de corona-uitbraak liggen veel nationale competities stil, waardoor het vrijwel onmogelijk werd om deze af te ronden voordat het EK zou beginnen. Daarnaast zouden ook nog enkele landen zich via de play-offs moeten plaatsen voor het toernooi dat ter ere van het 60-jarige bestaan van de UEFA door heel Europa gehouden zou worden.

Volgens de Noorse voetbalbond wordt het EK volgend jaar van 11 juni tot en met 11 juli gehouden. De Zweedse voetbalbond bevestigde dit nieuws ook tegenover persbureau Reuters.

Het Nederlands elftal moet daarmee, na het mislopen van het EK in 2016 en het WK in 2018, nog even wachten op de rentree bij een eindtoernooi. Oranje zou de drie pouleduels in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam spelen. De eerste wedstrijd tegen Oekraïne stond gepland voor zondag 14 juni. Vier dagen later zou het elftal van bondscoach Ronald Koeman het tegen Oostenrijk op moeten nemen. De derde tegenstander, op maandag 21 juni, was nog niet bekend.

Sportief gezien komt het Oranje niet eens zo slecht dat de Europese eindronde een jaartje later wordt afgewerkt. Het is namelijk nog steeds onduidelijk of Memphis Depay, Donyell Malen en Steven Bergwijn over drie maanden fit zijn.

In de zomer van 2021 stonden ook de eindronde van de Nations League en het WK voor clubteams op het programma.

Bron: AD

 

Reacties 1

Malte Paffen op dinsdag 17 maart 2020 22:50
Gast
dinsdag 19 maart 2024

Laatste reacties

RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Weer een echte!
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Sterkte allemaal
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

7 Leden
47 Bezoekers