By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ultrasarnhem.nl/

Verslag: Vitesse - FC Zwolle

Nancy op Noord

d.d. 20 april 2019: Vitesse – PEC Zwolle

Oh mensen, wat een prachtig weer op deze Paaszaterdag! De zon schijnt uitbundig, ik heb een paar dagen vrij, ik heb al onbehoorlijk grote hoeveelheden chocolade paaseieren genuttigd, Vitesse speelt vanavond tegen PEC en Bea en de buurman zitten al op hun plaats.

Kortom: dikke prima dus!

Als ik naast Bea neerplof, blijkt dat zij ook last heeft van het mooie weer. Ze heeft vanmiddag een wit bloesje gekocht met kanten kraagje, een wijnrode jurk met bijpassende pumps, een strakke spijkerbroek met madeliefjes en honderd sjaaltjes of zo omdat die zo lekker combineren met alles.

Ik heb de hele dag al zo'n zin in deze wedstrijd en nu nog meer.

Als Hertog zijn ronde vliegt, praat Bea honderduit over de hoogte van haar hakje van haar nieuwe schoenen. Als onze jongens het veld opkomen, vertelt ze enthousiast hoe de spijkerbroek haar afkleedt.

Als de wedstrijd begint, ratelt ze blij over de ideale pasvorm van haar mooi gesneden rode jurkje en als de buurman ineens zijn stoeltje uitstuift en samen met het ganse Gelredome als een dolle tekeer gaat, schrik ik me werkelijk helemaal de tyfus-tering (ik bewonderde net een spijkerbroek-madeliefje).

Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten dat onze helden gescoord hebben natuurlijk. Maar wie? Geen idee!

Een tikkie beschaamd kijk ik naar de buurman.
"Linssen weer", zegt hij behulpzaam.
"Met de kop zeker, hè", bluf ik en hij knikt goeiig.

Het is niet voor het eerst dat ik een goal mis in ons mooie Gelredome. En zolang Bea meegaat is het hoogstwaarschijnlijk ook niet de laatste keer. Ach ja … lekker belangrijk! Het staat gewoon 1-0 voor onze geel-swèrte helden, binnen 10 minuten. Heeeeeerlijk!!!!!

Maar we besluiten wel dat we nu de aandacht op onze jongens gaan vestigen.

Het spel is van beide kanten niet spectaculair, zeg maar gewoon een beetje suf of zo. Zowel PEC als onze mannen vinden het ook prachtig lenteweer en lijken daarvan zo veel mogelijk te willen genieten.

Tot de 23e minuut dan! Ehizibue (PEC) krijgt de bal aangespeeld, zo'n 6 meter voor ons strafschopgebied. Hij passt zuiver middendoor richting Thy (PEC). En Thy staat zo'n beetje in z'n eentje voor Pasveer terwijl de rest van onze defensie gras dekt of paaseieren zoekt of zo.

Vanaf Noord zien Bea en ik natuurlijk al lang dat hier een hachelijke situatie ontstaat. We schreeuwen onze jongens toe waar het gevaar vandaan komt en dat ze d'r bovenop moeten zitten. Ik had het lekker werm maar ik krijg het nu gvd bloedheet en Bea gilt nog iets van dat ze moeten uitkijken.

Allemaal tevergeefs! Thy neemt netjes aan, draait half om z'n as en schiet van dichtbij de bal binnen. 1-1!

Man, man, man … gloeiende, gloeiende, gloeiende …ongelooflijk dit toch! Zwaar chagrijnig en volledig over de pis gaan we weer zitten. Hoe is het in godsvredesnaam mogelijk dat Thy zo vrij staat als een vogel en dat niemand van onze jongens ingrijpt?

Blijkbaar stel ik deze vragen hardop want de buurman antwoordt dat hij het ook niet weet. Bea zegt vinnig, en met een verbeten trek om haar mond, dat het gewoon allemaal sukkels zijn bij Vitesse.

Maar goed, we zijn er nu toch, dus we maken er maar 't beste van. We roepen onze boys bemoedigend toe, brullen advies waar we kunnen en waar nodig en proberen zo het moreel van onze mannen hoog te houden.

Niet veel later komt de bal op de linkerflank bij Büttner terecht. Nou, en als Alex aan de beurt is, dan let je wel f op hè, dan gebeurt er altijd wel iets.

Ik denk dat Büttner heus wel probeert om ook de bal te raken, maar hij trapt voornamelijk onbesuisd en keihard met een gestrekt been tegen de knie van Namli. En als Kuipers dan geel trekt, hoef je niet verbaasd te zijn.

Maar f later laat de VAR van zich horen en Kuipers besluit om de beelden via het scherm nogmaals te bekijken. En waar ik al bang voor was, wordt nu bewaarheid: Büttner moet eraf met rood.

Nou, ik weet niet wat roder is: de kaart of het gezicht van Bea. Zojuist waren ze nog 'sukkels', nu worden ineens geheel andere krachttermen gebezigd. Godallejezus, wat een domme overtreding. Zo onnodig! En nu moeten we verder met 10 man met nog ruim een uur te spelen. KAK!

Ik ben blij als de eerste helft voorbij is. Kunnen Bea en ik tenminste f bijkomen en paaseitjes eten: het liefst puur met nootjes.

De tweede helft is nog maar nauwelijks begonnen als onze mannen een corner krijgen. De bal wordt in het strafschopgebied gepleurd dat vol staat met geel-zwart. Bea en ik houden onze adem in. Ik voel mijn lijf verkrampen als de stress toeneemt. Mijn hartslag slaat op hol.

We volgen de curve van de mooi op maat gegeven corner en natuurlijk houden we Linssen in de gaten. En dat had PEC ook moeten doen! Maar dat doen ze niet! Dus Linssen springt weer huizenhoog over alles en iedereen heen en scoort … wederom met z'n hoofd.
Jaaaahhh … 2-1 voor Vitesse. Briljant Bryan!

Als een katapult schieten we uit onze stoeltjes, we juichen en blèren als een gestoorde en we zijn werkelijk über-gelukkig. Geweldig mensen, dit hebben we echt f nodig op weg naar de play-offs.

De wedstrijd gaat verder. PEC blijft maar druk zetten en creëert toch een aantal halve mogelijkheden en een enkele hele. Bea en ik zijn er niet gerust op.

Rond de 70e minuut besluiten onze mannen om maar 's tegengas te bieden. Die lui uit Zwolle moeten vooral niet denken dat ze beter zijn!

Onze mannen rukken op richting het doel van PEC. Bea en ik voelen onmiddellijk een adrenalinestoot door het lichaam spuiten en volgen gespannen wat er gaat komen. Kom op, jongens!

Dauda sprint naar voren en passt de bal richting Odegaard. Odegaard tikt 'm door naar Serero en via een weergaloos subtiel hakje komt de bal terug bij Dauda in hun strafschopgebied. En Dauda tikt 'm simpel binnen. 3-1!

Wat een grandioze goal, wat een dijk van een doelpunt! Nu al de mooiste van het Paasweekend! Het Gelredome ontploft, iedereen stuift intens gelukkig op en woorden schieten te kort om de schoonheid van dit doelpunt te beschrijven.

Bea en ik en de buurman vliegen elkaar om de hals. Opnieuw jubelen we onze jongens toe en we dansen en zingen mee met de muziek die wordt ingezet. Noord verkeert in extase; zelfs in de herhaling kunnen we nauwelijks geloven hoe mooi deze goal is.

Met een brede grijns en bijzonder tevreden gaan we weer zitten en ik voel me vanavond voor het eerst een beetje rustig en zeker van de zaak. Bea knikt heftig en verzekert me dat dat bij haar ook zo is.

En onze mannen gaan door. Nog geen 4 minuten later krijgen wij opnieuw een corner. Uiteraard staat Linssen weer bij het doel gepositioneerd en uiteraard houdt iedereen hem in de gaten. Behalve PEC … weer staan die slapers niet op te letten en weer timet Bryan als beste en weer springt hij als hoogste.

Nog voordat de bal in het doel verdwijnt, brullen Bea en ik al hysterisch van pure vreugde. Het is 4-1! Wat een luxe mensen, wat een zaligheid!

Gekkenhuis op de tribune. Voor mij, achter mij, links en rechts van mij … overal kun je het geluk van de vloer dweilen. We klappen allemaal onze handen stuk voor Bryan: hij flikt het weer, vanavond zelfs met een kop-hattrick. Zo ontzettend gaaf!

Het belangrijkste van alles is dat we aansluiting houden om met de play-offs mee te doen; natuurlijk willen we straks weer Europees voetbal spelen.

Tip aan Slutsky: wellicht is het een idee om de volgende keer gewoon met 10 man te starten. Want vanaf dat moment zijn onze mannen als kerels gaan voetballen en zie hier het riante resultaat.

Ik wens iedereen hele fijne, zonnige Paasdagen toe. Geniet ervan. Maar dat moet lukken na zo'n fantastische voetbal-avond!

Nou, doei tot de volgende wedstrijd!
X Nancy

 

Reacties 1

Franz Risthaus op maandag 22 april 2019 10:51

Heerlijk om te lezen dit

Heerlijk om te lezen dit :)
Gast
dinsdag 09 maart 2021

Laatste reacties

Video's - Ultra Fanatiek
07 oktober 2020
Lekker
Video's - Ultra Fanatiek
07 oktober 2020
Lekker
Zo gaat dat in Arnhem
19 februari 2020
👌
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

7 Leden
21 Bezoekers