Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ultrasarnhem.nl/

Vitesse en de VAR

De VAR zorgt voor beroering in het profvoetbal. Aanvoerders en trainers van de eredivisie vinden dat de video-scheidsrechter terughoudend moet zijn in ingrepen. Captain Bryan Linssen van Vitesse en coach Leonid Sloetski onderschrijven die stelling.

Sloetski en Linssen waren op voorhand voorstander van de invoering van de VAR. Ze staan nog steeds achter het systeem. ,,In de basis blijf ik het een waardevolle toevoeging vinden", zegt de Russische coach.

Maar er is wel degelijk kritiek. ,,De VAR is in principe goed", stelt Linssen. ,,Maar er is wel vaak discussie. Er is ook met de VAR toch een grijs gebied."

De Limburger vindt enige terughoudendheid van de VAR op zijn plaats. ,,Doordat er vaak wordt gecorrigeerd, denkt een scheidsrechter: als ik niet fluit, komt de VAR er toch wel bij. Dat is niet goed."

De VAR moet verbeterd worden. ,,De grootste uitdaging blijft om een consistente lijn te vinden in de beslissingen", uit Sloetski zich politiek correct. ,,Dat is ook gelijk moeilijk, want beslissingen blijven mensenwerk en dus staat alles open voor interpretatie."

Linssen heeft een suggestie bij de gebruikmaking van de VAR. ,,Het zou prettig zijn als beslissingen sneller genomen worden", zegt de aanvoerder van Vitesse. ,,Het is wel een goede stap dat op de stadionschermen wordt getoond waarom de VAR een situatie na kijkt."

Bron: gelderlander.nl

 

Reacties 1

Toon Stoned op woensdag 13 november 2019 22:36

Kut var

Kut var
Gast
vrijdag 29 maart 2024

Laatste reacties

RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Weer een echte!
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Sterkte allemaal
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

5 Leden
24 Bezoekers