By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ultrasarnhem.nl/

'Vitesse in de jaren 70' van Ferry Reurink

Op 12 november is het boek 'Vitesse in de jaren 70' verschenen bij uitgeverij Kontrast. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan oud-speler Roel Zaaijer tijdens een bijeenkomst van 'Vitesse Football Memories', waar ouderen die wonen op een locatie van Pleyade voetbalherinneringen kunnen ophalen.

Foto: uitgeverij Kontrast
'Vitesse in de jaren 70' is het eerste deel van een nieuwe serie over de Arnhemse voetbalclub geschreven door Ferry Reurink, auteur van onder meer het jubileumboek 'Elke dag Vitesse'.

In 'Vitesse in de jaren 70' brengt Ferry Reurink de ontwikkelingen van de Arnhemse voetbalclub op sportief en bestuurlijk vlak in de 'vrije', maar ook 'kritiese' jaren 70 voor het voetlicht. Het is het tijdvak waarin de opmars van het Nederlandse voetbal over de landsgrenzen plaatsvindt en Vitesse voor het eerst actief is in de Eredivisie. Blijft het na een bijzondere promotie in 1971 nog bij één jaar op het hoogste voetbalniveau, in 1977 wordt Vitesse kampioen in de Eerste Divisie en daarna maken de geel-zwarten drie seizoenen naam in de eliteklasse.

Het zijn de kleurrijke jaren van onder anderen Henk 'Charly' Bosveld, Vitesse-speler van de eeuw, ras-Klarendaller Bennie Hofs, kilometervreter Willie Veenstra uit Elden, Balkan-spits Boško Bursac en de behendige vleugelspelers Herman Gerdsen en 'Wimke' Meijers. De in Arnhem geboren en getogen doelman Dick Beukhof wint een trofee als minst gepasseerde doelman in het profvoetbal en Herman Veenendaal wordt topscorer van de Eerste Divisie.

'Vitesse in de jaren 70' is een papieren reis in tekst en beeld die bij Vitessenaren die deze tijd hebben meegemaakt ongetwijfeld veel herinneringen zal oproepen en andere supporters een getrouw beeld geeft van de club in de 70's. Het full colour-boek met 100 foto's is voor €15,95 verkrijgbaar bij de (online) boekhandel en bij de MijnVitesse-winkel.

Het tweede deel in deze reeks, 'Vitesse Europa in', verschijnt in september 2020 ter gelegenheid van 30 jaar Europees voetbal. In dit deel bezoekt Ferry Reurink tien voormalige Europese tegenstanders en haalt hij herinneringen op met supporters van beide kanten.

Bron: arnhemsekoerier.nl

 

Reacties 2

Tymon Wevers op donderdag 14 november 2019 18:12

Die ga ik zeker halen ♥

Die ga ik zeker halen ♥
De Aftrap op donderdag 14 november 2019 18:19

❤️

Gast
zondag 17 januari 2021

Laatste reacties

Video's - Ultra Fanatiek
07 oktober 2020
Lekker
Video's - Ultra Fanatiek
07 oktober 2020
Lekker
Zo gaat dat in Arnhem
19 februari 2020
👌
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

6 Leden
46 Bezoekers