Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ultrasarnhem.nl/

Vitesse kan eventueel het Gelredome kopen

De provincie Gelderland staat voetbalclub Vitesse in principe toe stadion GelreDome te kopen. De provincie had in een acte laten opnemen dat (door)verkoop van het stadion aan de Arnhemse club uitsloot. Gelderland wil in ruil daarvoor wel geld zien.

Ruim twee jaar gaf Vitesse de provincie te kennen stadion GelreDome te willen aankopen en vroeg de provincie daaraan mee te werken. Die medewerking is nodig, omdat in 2003 ten gunste van de provincie een verbod is gevestigd om het stadion aan een betaald voetbalorganisatie te verkopen.

Naamgeving

In een brief aan Provinciale Staten laat het dagelijks bestuur van de provincie nu weten in beginsel positief te staan tegenover het verlenen van medewerking aan de geambieerde aankoop door Vitesse van GelreDome 'mits daarbij enkele afspraken tot stand komen die zien op borging van continuïteit van de multifunctionaliteit van het stadion.' Behalve dat het multifunctioneel gebruik ongewijzigd blijft, moet ook de naamgeving van het stadion hetzelfde blijven. Daarnaast verwacht de provincie 'een marktconforme vergoeding' voor het opgeven van het verkoopverbod. Die opheffing levert volgens de provincie de verkoper namelijk 'een op geld waardeerbaar' voordeel op. Om verboden staatssteun te voorkomen, is zo'n vergoeding nodig.

Kettingbeding

In 2003 kocht de gemeente Arnhem het stadion met de omliggende grond van GelreDome nv. Voor de bouw van het stadion had de vennootschap een achtergestelde lening van 11,3 miljoen euro van de provincie gekregen. De aan die lening gekoppelde voorwaarde was dat GelreDome een multifunctioneel stadion moest blijven. In een zogeheten kettingbeding werd die waarborg vastgelegd. Op overtreding ervan was een boete gesteld van 11,3 miljoen euro. Voor verkoop van het stadion is daarom medewerking van de provincie nodig.

Onderhuur

Tot op heden heeft de provincie van de eigenaar van het stadion, Nedstede Leisure Participaties bv, overigens nog geen verzoek ontvangen voor opheffing van het verkoopverbod. Vitesse is (onder-)huurder van het stadion.

Bron: binnenlandsbestuur

 

Reacties 2

Melwin Mooij op donderdag 22 augustus 2019 17:10

Laat ze dat ding lekker houden en bouw een nieuwe leuker stadion.

Laat ze dat ding lekker houden en bouw een nieuwe leuker stadion.
Vage Mike op vrijdag 23 augustus 2019 08:12

Inderdaad

Inderdaad
Gast
vrijdag 19 april 2024

Laatste reacties

RIP Richard Wien
09 april 2024
RIP
RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Weer een echte!
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

9 Leden
44 Bezoekers